Tesla nihayetinde insansı robotlar fabrikası Optimus

Quern

New member
Tesla nihayetinde insansı robotlar fabrikası Optimusİnsansı robotun üretim zinciri Fremont, California'da yer almaktadır. Tesla şimdi yıl sonuna kadar birkaç bin kopya üretmeyi planlıyor. Biped'ler daha sonra insan çalışanlara el vermek için üreticinin diğer üretim merkezlerine katılacaktır.

Tesla geçen yıl Temmuz ayında Optimus ile planlarını reddederken, şimdi hedeflerini karşılayabildiğini ve hatta hızlandırabileceğini düşünüyor. Cybercab'ı sunarken manşetleri yapan markanın insansı robotu iyi gelmelidir “Binlerce” Yıl sonuna kadar. Bunu yapmak için, 2025 sonuçlarının ilk çeyreğini yayınlarken üretici, Fremont, California'daki üretim hattının ilk görüntüsünü gösterdi.

Elon Musk, son iki ayı Federal Devlet tarafından tahsis edilen kaynakları Donald Trump'ın omzundaki kurumlara “optimize etmek” için Tesla ile birlikte geri döndü, analistlerle bir konferansta Optimus üretiminin sadece endişe duyacağını söyledi. “Geliştirme Programı”. Daha önce, daha önce planladığını ilan ettiğinde patronun ne duyduğunu anlamak zor “Yıl sonuna kadar Tesla fabrikalarında binlerce Optimus robotunun hizmet vermesi”.

Otomasyon aktüatörlerini hızlandırın pic.twitter.com/5h0uhxf7v2

– Elon Musk (@Elonmusk) 2 Nisan 2025
Bu nedenle “büyük ölçekli” üretim beklemek zorunda kalacakken, her durumda 2026 için planlanmıştı. Tesla, geçen yıl 2026'yı Tesla'nın dış müşterilerine ilk teslimat yılı yapmak istedi. Temmuz 2024'te Elon Musk, duyurmak için hırslarını revize etti “Gelecek yıl iç kullanım için düşük bir üretim” Bu yıl 2025'ten bahsetmişken. Fabrikalar maksimum üretim oranına sahip olduktan sonra, insansı robot Optimus üretim maliyetinin 10.000 dolara çıktığını görecekti.

Ayrıca BMW'yi okuyun: Gerçek, Figür AI'nın insansı çalışanlarının katılımına yol açıyor
Tesla Optimus'un Çin'e ihtiyacı var

Aynı zamanda, Fremont'taki üretim zincirinin ilk görüntülerini gösterirken Elon Musk, Çin ve ABD arasındaki ambargonun, özellikle birçok bileşende gerekli olan nadir Çin topraklarına erişim için bir sorun olacağını söyledi. Donald Trump'ın Çin ürünlerinin gümrükleri üzerindeki artışı karşısında bir karşı saldırı olarak Pekin, nadir toprak ihracatlarının tamamen durdurulmasıyla yanıtladı.

Çin'e doğrudan hitap ederek Elon Musk, insansı robotlarının “askeri amaçlar” için kullanılmasını sağlamadığını da sözlerine ekledi. Açıkladı: “Çin, bu robotların askeri amaçlar için kullanılmayacağına dair güvenceye sahip olmak istiyor, ki bu durum böyle değil”. Çin bileşenlerine alternatif bir çözüm bulmayı beklerken, Tesla'nın patronu elde edeceğini açıkladı. ” umutla “ Özel bir lisans. Takviminde daha fazla gecikme, teorik olarak, 5 yıl içinde yılda bir milyondan fazla birime bir üretime yol açmalıdır.

🔴
Herhangi bir 01net haberini kaçırmamak için bizi Google News ve WhatsApp'ta takip edin.