Yüksek fiyatlar ve çok fazla platform korsanlığı teşvik ediyor

Quern

New member
Yüksek fiyatlar ve çok fazla platform korsanlığı teşvik ediyorBu pek çok insanı şaşırtmayacak: Amerika'da yapılan bir araştırma, artan fiyatlar ve yayın pazarının parçalanmasının izleyicileri korsanlığın kollarına ittiğini doğruluyor.



Korsanlık son sözünü söylemedi, tam tersine. Netflix'in ortaya çıkışı bu uygulamayı azaltmış olsa da, yayın platformlarının çoğalması ve ayrıcalıkları, abonelik fiyatlarındaki artış ve reklamların gittikçe artan istilacı varlığı, kullanıcılara kara bayrağı yeniden çekme arzusu veriyor.

Çok popüler yedi deniz


Amerika Birleşik Devletleri'ndeki 988 yetişkinin katıldığı Cordcutting anketi şunu gösteriyor:Ankete katılanların üçte biri son on iki ayda yedi denizde yelken açtı. En gençler, bir filmi veya TV dizisini korsan olarak kullanma olasılığı en yüksek olanlardır: Z Kuşağı temsilcilerinin (27 yaşın altındakiler) %76'sı buna düşkünken, Boomer kuşağının bu oranı %28'dir. Daha genel olarak, hak sahiplerini rahatlatacak şekilde, korsanlık yapanların %35'i eskisinden daha az korsanlık yapıyor; Sadece %11'i daha fazlasını hackliyor.

Ancak insanların korsan olması daha fazla içerik tüketecekleri anlamına gelmiyor. Aslında, saldırıya uğrayan kişilerin çoğunluğu eskisi kadar içerik izlediklerini bildiriyor. İnternet kullanıcılarını korsanlığa iten nedenler oldukça basit: %36'sı için aboneliği haklı göstermeyen belirli içerikleri izleme arzusu. %35'i abonelik fiyatının çok yüksek olduğunu açıklıyor.

Ankete katılanların %31'i için sorun, yaşam alanlarında istenen içeriğin (örneğin spor müsabakaları) bulunmamasıdır. Reklamların varlığı ankete katılanların %17'sini rahatsız ediyor ve aynı oranda yeni çıkan içerikleri beklemeden izleme isteği de var. Bu anket Amerikalı İnternet kullanıcılarını ilgilendiriyorsa, bilgisayar korsanlığı için öne sürülen nedenlerin dünyanın geri kalanına da uyarlanabileceğini hayal etmek kolaydır.

Korsanlık cephesinde işlerin gelişip iyileşmeyeceğini tahmin etmek zor. Piyasanın son yıllarda gerçekleşen konsolidasyona devam etmesi durumunda platform sayısı azaltılabilir; münhasır hizmetlerin mevcut hizmetlere dağıtımını kısıtlayan bir hareket. Öte yandan, fiyatlar birdenbire düşmeye başlamayacak ve reklam kalıcı olacak.

Yasadışı indirmeyi okuyun: adalet düzinelerce yayın ve torrent sitesinin engellenmesini emrediyor
🔴
01net'ten hiçbir haberi kaçırmamak için bizi Google Haberler ve WhatsApp'tan takip edin.
Kaynak :

TorrentFreak