Zenginlerin özel doktoruyla tanışın – yılda 40.000 dolar

Melike

Global Mod
Global Mod
Zenginlerin özel doktoruyla tanışın – yılda 40.000 dolarDr. Jordan Shlain, Private Medical'ın kurucusu.

Kredi bilgileri: Jordan Shlain


Bu makalenin bir versiyonu ilk olarak CNBC'nin Inside Wealth haber bülteninde, yüksek net değere sahip yatırımcı ve tüketicilere yönelik haftalık bir rehber olan Robert Frank ile birlikte yayınlandı. Üye olmak gelecekteki basımları doğrudan gelen kutunuza almak için.

İnsanlar Dr. Jordan Shlain'den tıbbi uygulamasını anlatmasını istediğinde, o basitçe şunu söylüyor: “Burası sağlığınız için bir aile ofisi.”

“Aile ofislerinin genellikle serveti koruma hedefi vardır” dedi. “Amacımız sağlığınızı korumak. 24 yaşından sonra sağlık açısından değer kaybeden bir varlıksınız. Bu nedenle eğrinin eğimini mümkün olduğunca uzun süre azaltmayı hedefliyoruz.”

Hastalar için bu durum ne kadar moral bozucu olsa da Shlain'in stratejisi bir iş modeli olarak karşılığını veriyor. Şirketi Private Medical, kapıcı tıbbını tamamen yeni bir seviyeye taşıyan, ultra zenginlere yönelik yeni bir sağlık bakımı türünün ön saflarında yer alıyor. Private Medical, yalnızca nöbetçi doktorlar ve daha hızlı ziyaretler sunmak yerine, yatırımlar için en gelişmiş aile ofislerine benzeyen, son derece kişiselleştirilmiş, hepsi bir arada hizmetin öncülüğünü yaptı.

Aile ofisleri gibi, Private Medical'ın da fitness ve diyet takibinden uzun yaşam araştırmalarına, ameliyatlara ve tıbbi acil durumlara kadar bir ailenin tüm sağlık portföyünü yönetecek şirket içi bir ekibi vardır. Şu anda Kaliforniya – San Francisco, Silikon Vadisi, Santa Monica ve Beverly Hills – New York ve Miami'deki ofisleriyle 1000'den fazla varlıklı aileye hizmet veriyor ve yeni ofisler de yolda.

Özel Medikal'in 135 doktor, hemşire, klinik personeli, eczacı ve tıbbi destek profesyonelinden oluşan ekibi, gerektiğinde ev ve ofis ziyaretleri de dahil olmak üzere 7/24 çağrı üzerine hizmet vermektedir. Private Medical reklam vermez ve işinin çoğunu yönlendirmeler yoluyla elde eder. Hastalara “üye” demeyi tercih ediyor.

Shlain fiyat konusunda ayrıntı vermeyi reddetti ancak Özel Tıp'ın müşterileri, her yetişkin hasta için yılda 40.000 dolar, 18 yaşın altındaki hasta başına ise 25.000 dolar ücret aldığını söylüyor. Yıllık ücretler muayene, test ve muayene masraflarını kapsıyor, ancak hastaneye yatırmak değil.

Bazıları üyelik için yılda 60.000 dolara kadar ücret talep eden aile ofisi tarzı tıbbi uygulamaların yükselişi, aileler arasında 100 milyon dolar veya daha fazla değere sahip servetteki artışı ve son derece kişiselleştirilmiş, veri odaklı sağlık hizmetlerine yönelik artan talebi yansıtıyor. yaşlanan milyarderler ve milyonerler sınıfı.

Precedence Research'e göre, zenginlere yönelik konsiyerj ve kişiselleştirilmiş tıbbi hizmetler pazarının 2032 yılına kadar %50'den fazla büyüyerek yılda yaklaşık 11 milyar dolara ulaşması bekleniyor.


Shlain, sigorta şirketlerinin, doktorların aşırı yükünün ve şişirilmiş fiyatların sağlık sistemini kendi deyimiyle “hasta bakım sistemi”ne dönüştürdüğünü söylüyor. Özel Tıp, gücü yetenler için proaktif olmayı, hastalar üzerinde sık sık testler ve teşhisler yürütmeyi, onları sürekli yeni araştırma ve bilimle güncellemeyi ve hastanın yaşam tarzı, alışkanlıkları, aile yaşamları ve iş yaşamları hakkında ayrıntılı bilgi almayı hedefliyor, Shlain söz konusu.

Babası laparoskopik cerrah olan ve annesi doktora derecesine sahip olan Shlain. Psikoloji alanında, San Francisco'daki Mandarin Oriental oteli için ev ziyaretleri yapmaya başladı. En iyi otel kapıcılarından üst düzey konukseverlik konusunda “hızlandırılmış kurs” aldı ve sağlık hizmetlerinin, uzun bekleme süreleri ve hatalarla dolu teşhislerden oluşan kişisel olmayan bir sistemden ziyade beş yıldızlı otel hizmetine benzemesi gerektiğini fark etti.

“Hayatındaki en iyi kararları vermene yardımcı olmak için senin hakkında her şeyi bileceğim” dedi. “Ben yüzde 70 doktor, yüzde 15 psikolog, yüzde 10 haham ve yüzde 1 arkadaşım.”

Shlain, Özel Tıp'ın görevinin genellikle hastalarını daha geniş tıbbi sistemden korumak olduğunu söyledi. 38 yaşındaki girişimci ve büyük bir hastaneye büyük bağışçı olan hastalarından biri bağırsak tıkanıklığı nedeniyle hastaneye başvurdu. Hastane CEO'su ve cerrahi şefi ameliyata başlamak için acele etti. Shlain geri adım attı ve bir veya iki gün beklemeyi önerdi. Shlain, hastanın hastanedeyken kendi kendine iyileştiğini ve “ameliyatsız bir şekilde dışarı çıktığını” söyledi.

Shlain ayrıca hastaların seyahat ederken veya çalışırken yanlarında götürebilecekleri kişiselleştirilmiş tıbbi kitler de yaratıyor. Bahamalar'da plaj voleybolu oynayan bir hasta korneasını kaşıdığında, yakındaki adalardan birinde hastane aramak yerine, tıbbi çantasındaki reçeteyle gözünü tedavi edebildi.

Ultra zenginlere yönelik çoğu hizmet gibi, Özel Tıp'ın da temel faydası erişimdir. Shlain, hastaları özel ihtiyaçları için doğru kişiyle buluşturmak amacıyla çeşitli tıbbi ve bilimsel alanlarda 4.000'den fazla uzmanla ilişkiler geliştirmek için 20 yılı aşkın bir süre harcadı.

Kökleri Silikon Vadisi'nde olan ve birçok teknoloji müşterisine sahip olan Private Medical, aynı zamanda ileri araştırmalar yapan ve yeni tedaviler keşfeden biyoteknoloji girişimleriyle de bağlantı halindedir. Shlain, Private Medical'ın hızla değişen bilim ve araştırmaya ayak uydurmak için ayda dört veya beş yeni şirket üzerinde durum tespiti yaptığını söyledi.

Bir hastaya şiddetli depresyon tanısı konduğunda Shlain, Stanford'da beynin MRI'sını çeken ve hangi ilacın tedavi için en iyi olduğunu belirlemek için konektomları (beyindeki sinir bağlantılarının bir haritası) kullanan yeni bir “hassas psikiyatri” grubuyla çalıştı. .

Shlain, “Doğru ilacı aldı ve şimdi daha iyi” dedi.

Private Medical ayrıca Silikon Vadisi'ndeki en iyi CEO'lar ve girişimcilerden bazılarıyla birlikte geliştirilen teknolojisiyle de gurur duymaktadır. Platformu hem doktorların hem de hastaların verilere kolayca erişmesine, randevuları ve iş akışlarını yönetmesine yardımcı oluyor.

Zengin hastaları için iki büyük alan uzun ömür ve uykudur. Uzun ömürlülük söz konusu olduğunda Shlain, milyarderler için bile zamanı geri döndürecek sihirli bir değnek, diyet veya ilaç olmadığını söyledi. Gerçek hedefin, “sağlık sistemiyle mümkün olan en az yüksek kaliteli etkileşimle, fiziksel ve zihinsel yetilerinizi mümkün olduğu kadar uzun süre sağlam bir şekilde yaşamanızı sağlamak” olduğunu söyledi.

“Sizin iyi sonucunuz bizim gelirimizdir” dedi.

CNBC'nin gelecekteki basımlarını almak için kaydolun Zenginlik İçinde Robert Frank'la haber bülteni.

CNBC PRO'nun bu özel etkinliklerini kaçırmayın